Aanbevelingen

Aanbevelingen

Interimopdracht Vakgroephoofd Kind, Jeugd en Gezin

Ria Schuurman (Manager Cosis Expertise Centrum bij Cosis)

"Erik heeft voor het Cosis Expertisecentrum ruim een half jaar als interim leidinggevende gewerkt. Het was jammer dat hij niet wilde blijven. Want Erik is iemand waar je van op aan kunt. Iemand met kennis van processen en systemen waar wij, zowel het team van leidinggevenden als ook het team waar hij verantwoordelijk voor was, veel aan hebben gehad.

Zo heeft Erik de medewerkers van de vakgroepen ondersteund met het beter zicht krijgen op hun eigen werkproces. Hierdoor hebben medewerkers meer grip gekregen op hun werk. Zeer waardevol. Tegelijkertijd was Erik in het managementoverleg met collega leidinggevende van grote meerwaarde. Vanuit zijn ervaring en kennis met lean heeft hij ons beter leren kijken naar hoe wij onze werkprocessen zinvoller kunnen inzetten.

Erik is open, eerlijk en verbindend. In combinatie met zijn scherpe blik gun ik ieder team een collega als Erik."Interimopdracht Projectmanager PGB

Theo Luurssen (Teammanager PGB Verpleging en Verzorging bij Menzis):

"Ik heb Erik leren kennen als een gedreven en integere (interim) manager en coach. Als projectmanager heeft hij in een halfjaar tijd een groot project succesvol af weten te ronden in het kader van de PGB regeling binnen de zorgverzekeringswet.

Rustig in zijn manier van omgaan met mensen, maar in stilte erom hard aan het werk. Erik weet met zijn zelfverzekerde, duidelijke en inhoudelijk sterke manier van communiceren snel draagvlak te creëren voor zijn plannen.

Scherp in de analyse en "lean" in de uitvoering. Daarnaast voor de teamleden en voor mij een coach op diverse terreinen. Ondanks de hectiek toch nog in staat om voor mensen tijd te maken en de verbinding te zoeken. Een goede collega waar ik onvoorwaardelijk op kon bouwen.

Al met al heeft Erik mij gedurende de periode van het project enorm geholpen om alle werkzaamheden goed en op op tijd af te ronden. Zonder hem was dit absoluut niet gelukt. Ik kan hem aan een ieder zeer aanbevelen als manager of coach."


Interimopdracht Leanconsultant

Rob Veeneman (Hoofd Systeemontwikkeling bij De Friesland Zorgverzeraar):

"Ik heb met groot plezier met Erik samengewerkt en heb veel profijt van de door hem behaalde resultaten. Erik acteerde moeiteloos op alle niveau's binnen binnen de organisatie, is open en toegankelijk in de communicatie en heeft bijzonder snel en effectief resultaten neer weten te zetten met de Lean-systematiek. De betrokken medewerkers hebben iets blijvends van Erik meegekregen waar zij, én de organisatie iedere dag profijt van hebben!"


Senior Manager Achmea Zorg

Jan Dokter (Senior manager Achmea Divisie Zorg en Gezondheid):

"Erik en ik hebben vanaf januari 2006 tot april 2009 samengewerkt in het Management Team Operations van Achmea Zorg. Gedurende deze jaren hebben er binnen onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheidsgebieden enorme veranderingen plaats gevonden. De invoering van de basisverzekering, nieuwe innovatieve automatiseringstrajecten, reorganisaties van de organisatie, 40% FTE reductie, invoering Lean systematiek/ operationeel management en integratie van de backoffices van de andere Achmea Zorg merken. In mijn optiek is Erik zijn bijzondere kwaliteit dat hij vrijwel altijd als eerste aan de slag gaat met de implementatie van de producten van dergelijke trajecten met veel impact en waarvan niet altijd duidelijk is wat we onderweg tegen gaan komen. Hij is flexibel, analytisch, gedreven, denkt goed na en enorm optimistisch ingesteld. Naast deze kwaliteiten is hij een betrouwbare en fijne collega. Vriendelijk, attent en altijd op zoek naar de samenwerking. Ik heb veel waardering voor Erik als collega en wil hem bij deze enorm bedanken voor de bijzondere samenwerking in de afgelopen jaren."